Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

onnofrederiks

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Onno via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 03-04-2013 Spring Break Road ... (3)
  • 21-03-2013 Spring break in ... (5)
  • 11-03-2013 Huisje, boompje, ... (3)
  • 06-03-2013 Melbourne in a ... (1)
  • 07-02-2013 Good morning Dubai (1)

Statistieken

Dit dagboek is 7481 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

Aantal keer bekeken 220   Aantal reacties 5   Ascot Vale, Australië
a A

Spring break in autumn

Lieve winteroverlevers,

Wat een stormy weather today, ongelofelijk! Kan me niet meer voorstellen hoe het was toen ik NL verliet. Hier wordt het er niet echt beter op, echt niet zeg maar. De boomtop vierden mee op de golven van de wind als een koloniale driemaster in de Bermuda Driehoek. Ja nu begrijp ik waarom iedereen zegt dat het weer in Melbourne van minuut tot minuut verschillen kan, incroyable! Wel de eerste testen gedaan met onze home cooked pinhole camera; one big failure. Ha! Maar dat hoort er ook bij. Zodra we succes hebben wordt die natuurlijk meteen gedeeld met jullie; zegevieren zullen we.

Vandaag was so so, niet veel bijzonders. Yesterday was anders, special touch. Gisteren, net wakker zat ik in alle vroegte, terwijl ik als eskimo aan de ontbijttafel zat (koud dat het was!), mijn drie dollar vanille yoghurt met droge ontbijtgranen nog half in slapend naar binnen schoof, mijn psychologie probeerde te lezen en m'n huisgenoten nog lagen te soezelen van de goedkope hoofdpijn wijn, werd er een monster van een pakket bezorgt, echt massief, net een kolossale duikbuit. Van moedertjelief! Hollandse heerlijkheden uitgestald op tafel, vooral veel tanden torpederende zoetheden en mijn nieuwe 10-20 wide angle lens erbij. O de blijdschap!

Na college, na snel de Aldi te zijn doorgehopt op zoek naar nog enigszins betaalbare heerlijkheden, als een avonturier in de Amazone aan de Yarra River mijn lunch verorbert. In het gras, zon op de bol, het leven van de stad in de verte gelaten en de skyline van Melbourne als een screensaver op de achtergrond. Just perfect right?!

Vervolgens op m'n hippe wit-rode fiets verschillende suburbs aangedaan, op verkenningstocht als pionier; heuvel op, heuvel af. Die stomme fietshelm begint ook eindelijk te wennen. Voelt best veilig eigenlijk. Waarom hebben wij die niet in verplicht in NL? Zou iedereen zo leuk staan ook.

Plots vond ik een heerlijk plekje bij een kleine vijver in een van de vele parken van de stad, heerlijk rustig, een oase van vrijheid en groen. En ja hoor, gewoon omdat het hoort, omdat ik het altijd en overal doe, ook daar even lekker in het gras in slaap gevallen. Siesta Speciale! Dit voelt zoals Melbourne.

Vlakbij het park, gewoon een straatje verderop, staat bovenop de heuvel de grote Kathedraal van Melbourne. Wanneer je de massief houten deuren passeert slaat een heerlijk deken van stilte om je heen. De serene rust werd alleen zo nu en dan doorbroken door de losbarstende tr-tr-tr-tr-klanken van de fototoestellen van onze Oosterse camerafanaten. As usual, iets universeels geloof ik. Het licht in de kerk was gewoonweg magnifiek! Een prachtige gele gloed stroomde naar binnen en gaf de kerk een feeërieke melancholische sfeer. Zittend op een bankje schoof ineens de zon voor de wolken, zo denk ik, want binnen een seconde trok de kleur uit de kerk en werd het ongelofelijk donker. Bijzonder! Alsof ik ineens de tijd terug in werd gezogen, in de Middeleeuwen in een kerk zat en de pest als een donkere wolk over de stad trok. Gewoonweg kippenvel! Toen het hemelslicht weer was wedergekeerd in alle rust het allermooiste kaarsje uitgezocht en voor Wilma opgestoken. Wilma, ik mis je.

Verder zijn we plannen aan het smeden om het weekend nog weg te gaan, wellicht met de trein, maar misschien ook met de fiets. Dutchy! Wie weet richting Philip/French Island. Ook moeten er natuurlijk plannen voor Spring Break gesmeed worden, maar die staan nog hoog in de steigers.

Zo, up to date you are lieve mensen. Veel liefs vanuit een zojuist herfstig Melbourne

Reageren

• RMIT City Campus
  • Hophop city touring
  • On my bike
  • Flinder Street Station
  • Yarra River lunch time!
  • Skyline CDB (Central Melbourne District)
  • Southbank view
  • Chillin' in the park (hartjes wolk!)
  • Melbourne Kathedral
  • Shadow of the Church
  • Dude, where is my car?
  • RMIT mirror pic
  • Street Art
  • Melbourne Art

Ga naar het overzicht

Reacties (5)

21 maart 2013 12:50 | Door: Dirk.

Hoi,

En opnieuw een geweldig leuk stukje!!!
Maak je maar niet druk om het weer hier, de lente is begonnen, maar wel met sneeuw....

Heel veel plezier en succes met alles wat je nog gaat doen en ik wacht op de foto's.

Groet,
Dirk.

Bij de wee, de schuimpjes (slechts 90% suiker) kreeg je van mij. LOL

21 maart 2013 15:24 | Door: maria

Hé zoon in de wet, dankjewel voor je prahtige sfeertekeningen, zo krijg ik een klein beetje mee van wat jij ziet. Misschien kan je het licht in de kerk forograferen voor ons, kouwelijke thuisblijvers? Het is hier overdag plus 2 en 's nachts min 4 graden, het is NB 21 maart, so far for spring. miss you, liefs Maria

21 maart 2013 19:03 | Door: Herma

Lieve zoon, wat kan ik nog aanvullen op de reacties van Maria en Dirk. Niet weer iets over het weer hier....maar de dagen lengen alweer....dus het wordt vast snel lekker warm.
Die foto met fiets, ik herkende je haast niet, rugzakje onbekend, met stoere helm. Ben benieuwd of jullie dit weekend er met de fiets op uit trekken.
Geniet en veel liefs je moeder.

21 maart 2013 20:29 | Door: Femke

Broetje, wat een heerlijk verhaal weer. Heb je de kleine schildpadjes al gezien in de vijver in het park? Ga maar op zoek! Liefs!

29 maart 2013 14:51 | Door: levana

Hoi Onno, wat een gezellige schrijver ben jij, zo beeldend dat ik me voor kan stellen
wat je ziet en zelfs voelt. Geniet dus enorm van je beschrijvingen en hoop nog veel stukjes
van je (jullie) avontuur te lezen.
Wens je een fijne voorjaarsvakantie met heerlijke ervaringen en ..zon.
Levana )oma van Kosmo'